Uusi vaihtoehto: Halla-ahon Perussuomalaiset

Aikamoiset poliittiiset myllerrykset ovat lähteneet liikkeelle yhdestä puoluekokouksesta. Perussuomalaiset valitsivat viime viikonloppuna eli 10.-11.6.2017 itselleen jäsenäänestyksellä uudet henkilöt johtamaan puoluetta. Jussi Halla-ahosta tuli puheenjohtaja ja varalla ovat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola. Sampo Terhon häviö puheenjohtajakamppailussa taisi ottaa koville, sillä kolme päivää puheenjohtajavaalien jälkeen persuista irtaantui 20 kansanedustajan joukko omaksi eduskuntaryhmäkseen. Näiden joukossa ovat mm. Sampo Terho, Timo Soini ja Simon Elo.

12.6.2017 kuulimme, ettei uudestisyntynyt Perussuomalaiset mahdu enää hallitukseen. Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat monta kertaa vastanneet kysymykseen miksi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset on hallituskelvoton. Olen kuullut kyllästymiseen asti sanat arvomaailma, arvokysymykset, ihmisarvo ja vastuunkanto. Hallituksen toiminta kuulemma nojaa sellaisiin inhimillisiin arvoihin, joihin Halla-ahon Perussuomalaiset eivät sitoutuisi. Käsittämätön väite, koska Halla-aho on moneen kertaan vakuuttanut, että he sitoutuisivat noudattamaan nykyistä hallitusohjelmaa. Tällä hetkellä haisee moni asia ja eräs niistä asioista on se, että Sampo Terho moneen kertaan toitotti puheenjohtajakampanjan aikana, että hänellä ja Halla-aholla ei juurikaan ole eroa mitä tulee maahanmuuttokriittisyyteen ja Eu-vastaisuuteen. Silti Terho voi nyt jatkaa hallituksen ministerinä ja vielä eurooppaministerinä, mutta Halla-ahon johtamaa Perussuomalaisia sinne ei huolittu. Tää juttu vaan haisee.

Haju vaan yltyy, kun netin syövereistä löytyi Lännen median 3.6.2017 julkaisema juttu, jonka mukaan 20 ”soinilais-terholaista” irtautuisi omaksi ryhmäkseen, jos Halla-ahosta tulee puheenjohtaja. Kuitenkin 13.6.2017 Sampo Terho kertoi tiedotustilaisuudessa, että päätös ryhmän syntymisestä tapahtui nyt puoluekokousviikonloppuna. Hänen mukaansa ryhmää ei oltaisi nimetty Uudeksi vaihtoehdoksi, jos tämä irtautuminen olisi ollut kauemmin suunnitelmissa. Kuka uskoo? Käsiä pystyyn vaan. Jaa, yhtään kättä ei noussut.

Entä uskooko joku sen, että Sipilä sai tiedon Perussuomalaisten hajaantumisesta matkallaan Kultarantaan, jossa hän olisi ojentanut Niinistölle hallituksen erokirjeen. Toimittajan kysyessä missä kohtaa Sipilä sai tämän tiedon, niin kuulemma tieto tuli juuri Naantalin kyltin kohdalla. Niin paksua bullshittiä kuin vain voi olla.

Lisää bullshittiä: A-studiossa 13.6.2017 haastateltiin Jussi Halla-ahoa ja Persuista loikanneita Tiina Elorantaa ja Simon Eloa. Tiina Eloranta heitti ilmaan näkemyksen, että Perussuomalaisia ohjailtaisiin ulkoa päin. Ohjailijoina olisivat esimerkiksi Hommaforum, Suomen Vastarintaliike ja Suomen Sisu. Lisäksi Eloranta väitti, että puoluekokouksessa olisi tehty natsitervehdyksiä sen jälkeen, kun Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi ja siitä olevan kuvia todisteena. Halla-aho vastasi, ettei hän ole tällaisia tervehdyksiä nähnyt ja jos niitä on tehty, hän ei niitä hyväksy. Elorannan väitteet ovat tietysti puutaheinää. ”Natsitervehdyksistä” otettu kuva liittyi äänestystilanteeseen, joten kuvassa selkeästi ihmiset viittaavat, eivät natsitervehdi. Kehottaisin Elorantaa käymään optikolla. Samalla reissulla Eloranta voisi käydä juristin juttusilla, sillä Perussuomalaisten työmies Putkonen on tehnyt Elosta ja Elorannasta rikostutkintapyynnön natsisyytösten takia.

Simon Elon pokkaa pitää ihailla. Elorannan sanoessa, että Hommaforum ohjailisi Perussuomalaisia, Simon ”yli 800 kirjoitettua viestiä Hommaforumilla” Elo istui ilmekään värähtämättä tuolissaan. Elorannalle ei tee tiukkaakaan jatkaa hallituksessa Simon Elon kanssa, vaikka Simon on yksi näistä Homman ohjailtavista. Absurdia.

Suomen suunta on käynyt hyvin selväksi näiden viiden, hyvin tuulisen päivän aikana. Sipilä ja Orpo ohjaavat Suomea yhä syvemmälle Eu:n syövereihin eikä hallitusohjelmaan kirjattuja kiristyksiä maahanmuuttoon ole aikomustakaan noudattaa. Rajamme siis tulevat jatkossakin vuotamaan kuin seula. Näen hyvin mahdollisena sen, ettei Halla-ahon johtamia Perussuomalaisia ikinä hyväksytä hallitukseen, vaikka se saisikin seuraavissa eduskuntavaaleissa murskavoiton. Henkilökohtaisesti uskon tämän murskavoiton mahdollisuuteen. Halla-aho on hyvin järkevä poliitikko. Äänestäjä voi luottaa siihen, että sitä saat mitä tilaat, kun äänestät Halla-ahoa. Hän pystyy perustelemaan mielipiteensä selkeästi ja rauhallisesti, jopa kansantajuisesti, vaikka tohtori onkin (Toim. huom. hän EI ole rotutohtori, vaikka Ylen uutistoimittaja Pertti Rönkkö näin väittikin joitakin vuosia sitten, vaan kielitohtori). Hänen mielipiteensä maahanmuutosta eivät ole kovinkaan radikaaleja, vaikka näin annetaan ymmärtää. Tämä käynee viimeistään nyt selväksi, kun Halla-aho puheenjohtajan ominaisuudessa on enemmän esillä mediassa. Meitä maahanmuuttokriittisiä ei-natseja on kuitenkin tässä maassa aika paljon ja tästä joukosta moni on varmasti valmis äänestämään Halla-ahon Perussuomalaisia vain maahanmuutto- ja Eu-kysymysten takia. Perussuomalaiset ovat nyt aidosti ainoa vaihtoehto kaikille muille puolueille. Muut puolueet ovat Eu- ja maahanmuuttomyönteisiä. Mielestäni tämä asetelma povaa vaalivoittoa tulevissa eduskuntavaaleissa Halla-ahon Perussuomalaisille. Suomelle voitosta ei kuitenkaan paljoa hyötyä taida olla, koska Suomi-neidosta on tullut marionetti, jonka naruja vedellään salonkikelpoisesti Eu:n kabineteista.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s