Kaiken takana on sorrettu nainen

Naisten asema Suomessa nousee otsikoihin vähän väliä. Tietyt tahot pitävät tasa-arvoa lähes Suomen suurimpana ongelmana. Esimerkiksi viime vuonna perustettiin feministipuolue, jonka olemassaolon tarkoitus on jäänyt itselleni vähän arvoitukseksi. Suomessahan on naisilla varsin hyvät oltavat. Naiset saavat kouluttautua siinä missä miehetkin, naisia on hyvin korkeissa asemissa työelämässä, naisten sortaminen ei ole yleisesti hyväksyttyä jne…Silti jostain syystä tarvitsisimme naiskiintiöitä ja jopa kokonaisen puolueen ajamaan naisten asemaa. Emme tarvitse, sanon minä.

Naiset ovat yhtä kehittyneitä kuin miehetkin, niin miksi emme pystyisi yksilöinä pitämään puoliamme. Jos emme osaa työhaastatteluissa vaatia riittävän korkeaa palkkaa, niin onko se miesten tai yhteiskunnan vika? Moni äiti jää mielellään kotiin hoitamaan lapsia. Kyse ei varmastikaan ole aina edes siitä, että puoliso tienaa enemmän vaan biologiasta. Naisten hoivavietti on tunnetusti voimakkaampi kuin miesten. Luin vuosia sitten tutkimuksesta, jonka tuloksista selvisi, että miehet heräävät ennemmin katuporan ääneen kuin vauvan itkuun. Aikojen alusta alkaen naiset ovat hoitaneet lapsia ja miehet metsästäneet. Olisiko siinä syy, miksi naiset hoitavat lapsia enemmän vielä 2017-luvulla. Jotkut puolueet haluavat nyt riistää naisilta oikeuden äitiyslomaan ja pakottaa miehet jäämään kotiin lasten kanssa. Mitä tasa-arvoa se enää on, kun pakolla usutetaan naiset töihin? Jo nyt vanhemmilla on oikeus päättää kumpi jää kotiin hoitamaan alle vuoden ikäistä vauvaa ja mielestäni tämä oikeus on niin sanotusti oikeanlaista ja riittävää tasa-arvoa.

Mitä enemmän naiset pitävät ääntä siitä, että olemme edelleen sorrettuja Suomessa sitä enemmän kärsii työ oikeasti sorrettuja naisia kohtaan. Ei ole kovin uskottavaa enää valittaa naisten surkeasta asemasta maassamme. Siitä syntyy helposti vastareaktio, jonka tuloksena naisten oikeudet saattavat taas kärsiä. Me naiset voisimme nyt tyytyä tähän loistavaan asemaamme Suomessa ja ottaa vastuun yksilöinä itsestämme. Voisimme tunnustaa, että emme ole yhtä hyviä joissain hommissa kuin miehet siinä missä miehet eivät ole joissain hommissa yhtä hyviä kuin naiset. Ei tehdä asioista vaikeampaa kuin ne ovat, koska maailmassa riittää ihan riittävästi oikeitakin ongelmia ratkottavaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s