Tämmöinen viikko tällä kertaa…

Mieletön viikko taas takana. Joka päivä olisi voinut julkaista blogitekstin, mutta valitettavasti aikaa ei ole siihen löytynyt.

Mitä enemmän lukee uutisia, joita ei ole julkaistu suomalaisessa mediassa, sitä toivottomammalta tilanne tuntuu. Samaan aikaan kun Ylen A-studiossa näytetään laittomien maahanmuuttajien mielenosoituksesta raporttia, jossa soi taas jonkinlainen sympatian nostattajaksi tarkoitettu hempeilymusiikki taustalla ja on ilmiselvää, että raportin tarkoitus on vain saada ihmisten sympatiat laittomien maassaolijoiden puolelle, luen Hommaforumilta englantilaisessa sanomalehdessä julkaistua uutista tunisialais-ruotsalaisten Tukholmassa tekemästä joukkoraiskauksesta. Raiskaus on livestreamattu Facebookiin tunisialaisten omaan suljettuun ryhmään. Pojat jäivät kiinni, koska joku suljetun ryhmän jäsenistä piti raiskausta laittomana ja ilmoitti tekijät poliisille. Kaiken kukkuraksi ilmiantajaa on uhattu hengen menettämisellä, koska hän on joidenkin tunisialais-ruotsalaisten mielestä liian länsimaalaistunut. Joukkoraiskauksen pitäminen laittomana toimintana onkin ihan liian länsimaalaista. Ruotsalaisten pitäisi nyt muuttaa lakeja joukkoraiskausmyönteisemmäksi, jotta tunisialaiset kotoutuisivat paremmin.

Ruotsin eräässä sanomalehdessä julkaistiin myös toinen juttu, joka sai ihokarvani nousemaan. Eräs turkkilaistaustainen nainen oli asunut vuosia Tukholman lähiössä Husbyssä. Nyt hän on joutunut muuttamaan alueelta pois, koska radikaali-islamistit rajoittavat liikaa naisten liikkumista lähiössä. Tätä eri kulttuurista tulevien toimintaa ei yleisesti tuomita, koska rasismi. En haluaisi uskoa tätä todeksi. Tämä kaikki tapahtuu Ruotsissa, tuossa tasa-arvon luvatussa maassa.

Absurdstania-tauti on levinnyt muuallekin. Ranskan presidentinvaalit lähestyvät ja tällä viikolla yhden ehdokkaan syytesuoja peruuttiin: Marine Le Peniä voidaan syyttää hänen Twitterissä julkaisemista Isis-taistelijoiden kuvista. Kuvien julkaisusta on 1,5 vuotta aikaa. Haiskahtaa pahasti siltä, että yhden henkilön asettuminen ehdolle halutaan estää tai hänen kampanjansa halutaan pilata. Viime vuonna joku asiantuntija sanoi, että Ranska on sisällisodan partaalla. En yhtään ihmettele, jos näin on. Järkevää keskustelua maahanmuutosta ei sielläkään ole pystytty käymään. No-go-lähiöitä löytyy sieltäkin. Ulkomaalaistaustaiset mellakoivat milloin mistäkin syystä. Silti ranskalaisten pitäisi suvaita tämä kaikki. Ei ole mikään ihme, että Marine Le Penin kaltaiset saavat valtavaa kannatusta. Ihmisillä ei ole äänestysvaihtoehtoja silloin, kun 9/10 puolueista puoltaa maahanmuuttoa ja 1/10 puolueista vastustaa järjestöntä maahanmuuttopolitiikkaa. Silloin kun on vain yksi äänestysvaihtoehto, ei ole niin väliä kuinka radikaaleja ajatuksia ehdokkaalla tai puolueella on, jos se on ainoa äänestettävissä oleva maahanmuuttokriittinen vaihtoehto.

Muistan vielä elävästi ajan, kun äänestin vasemmistoliittoa ja halusin pelastaa koko maailman. Ihmisten pahuus oli mielestäni aivan hirveää: miksi joidenkin mielestä emme voi auttaa kaikkia apua tarvitsevia ihmisiä. Tuosta hyvyys-unesta heräämisen jälkeen olen ollut ehkä vähän ahdistuneempi maailman tilanteesta, mutta olen silti äärimmäisen onnellinen, että heräsin. Olen sitä mieltä, että realiteetit täytyy kohdata niin politiikassa kuin henkilökohtaisessa elämässäkin. Vaikeiden asioiden kieltäminen ei johda mihinkään hyvään. Asiat pitää kohdata juuri sellaisina kuin ne näyttäytyvät. Jos jossain on ongelma, se pitää ratkaista mielellään hyvässä hengessä ja keskustelemalla. Tämän hetkinen tilanne Suomessakin on erittäin tulehtunut. Keskusteluyhteyttä ei enää ole ”rasistien” ja ”suvaitsevaisten” välillä. ”Rasistien” tuomitseminen, sananvapauden rajoittaminen ja hiljentämisyritykset ovat menneet liian pitkälle.

Vastakkainasettelu kasvaa koko ajan ihan arkielämässäkin. Esimerkiksi perussuomalaisten nuorten entistä puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä on kehoitettu välttämään käymistä AC Oulun jalkapallo-otteluissa AC Oulun faniklubin ”ydintyypin” toimesta. Tynkkysen mukaan syy ei voi olla muu kun hänen poliittinen suuntautuminen. Median ja poliitikkojen rasismi-vouhotus on tehnyt tehtävänsä. Niin sanottuja rasisteja on ihan ok haukkua ja kieltää osallistumasta esimerkiksi jalkapallopeleihin. Rasistisiksi luonnehdittuja puhetilaisuuksia on ihan ok perua ja jos death metal bändi soittaa liian ”islamofobisia” sanotuksia sisältävää death metallia, niin senkin esiintyminen on ihan ok estää.

Pahoin pelkään, että ”suvaitsevaisten” rajoitukset ”rasisteille” tulevat jatkumaan samaan aikaan, kun ihmisten arkielämä tulee yhä turvattomammaksi ja epätasa-arvoisemmaksi. Ihmiset, jotka tuomitsevat tolkun ihmiset ja realistit rasisteiksi kaivavat syvää yhteiskunnallista kuoppaa. Ehkä vanha sanonta ”se joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa” tulee pitämään tässäkin tapauksessa paikkaansa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s